Lesezeichen  9

  •  

    WikiGenes - חלוץ הדור השני של מודל ה-Wik מונח Wiki מוגדר בוויקיפדיה כשיטה לבנייה פשוטה ומהירה של מאגרי מידע ואתרי אינטרנט, בהם התוכן נכתב ונערך על ידי כלל הגולשים. מקור המילה היא בשפה של ילידי הוואי שם פירושה "מהיר". תוכנת ה-Wiki הראשונה WikiWikiWeb פותחה ב-1994. מאז פותחו עשרות תוכנות Wiki לדוגמה ה-MediaWiki שמשמשת את הוויקפידיה.
    vor 15 Jahren von @apricot5
    (0)
     
     
  •  

     
  •  

    מידע במדיה נוספת (בלוג/וידאו)
    vor 15 Jahren von @apricot5
    (0)
     
     
  •  

    ב. רציונל הוויקי שם המשחק: שיתופיות בהבניית מידע. כל דיכפין מוזמן לתרום מהידע האישי שלו למאגר/י מידע ייעודי מקוון (כלאמר, מצוי ברשת והנגישות אליו באמצעות הרשת). הוא יכול לתרום פריט מידע חדש, לערוך פריט מידע קיים, להוביל וליזום הבניית מידע חדש שטרם החלה, להצטרף להבנייה כזו שכבר החלה וכ'ו. איזה פרטי מידע? כל מידע שעולה על הדעת ושניתן לביטוי בטקסט דיגטאלי באופן שגם האחרים יבינו אותו וימצאו בו שימוש אישי. רעיון הבסיס של יהבנייה שיתופית של מידע, כולל מאפיינים רבים מתורת האנרכיזם שנוצרה באירופה במאה התשע עשרה . הטיעון המכונן של האנרכיזם הוא שאין תחליף להתנהלות חברה אנושית אלא על ידי הפרטים באופן ספונטני. תהליכים ספונטניים של המוני פרטים, אליבא דאנרכיסטים, מובילים להתנהלות האופטימלית - הנכונה והטובה ביותר האפשרית. כל חלופה לכך איננה טובה כי מדובר בשלטון אנושי, על חולשותיו של כל בן-אנוש, על ממשל וחוקים שתמיד פוגעים בציבור אחד על חשבון ציבור אחר. על פניו הרעיון נראה נכון וצודק, אך גם בלי להיתפס לחוליי חברה שיתופית / דמוקרטית, ניתן לראות את הבעייתיות של תפיסה מרתקת זו הלכה למעשה בניסיון הנצבר באנציקלופדיה וויקי ("וויקיפדיה"), שבה מעורבים מיליוני משתמשים ועורכים בפועל, ומתגשמת בה הטענה שעקב חוסר בקרת איכות אלמנטרית, המידע, במקרים רבים, לא אמין מספיק והוא נתון לחסדי הטיה אישית של אינטרסנטים מכל סוג שהוא. ג. מאפייני הווקי אזהרה: תמצאו מאפייני וויקי רבים בפרסומים רבים. המאפיינים שלהלן הם דעתי האישית בלבד, וכמו שהמידע בוויקי - אין דבר כזה "ראה וקדש", כל אחד מוזמן לשנות/ לערוך (לא כאן כי אתם לא בוויקי...) להוסיף ולהשמיט ככל שידבנו ליבו. יותר מכך: ישנם כבר כיום סוגי וויקי שאינם מכילים חלק מהמאפיינים המוזכרים כאן (כמו היסטוריה, דפי שיחה צמודים לדף תוכן למשל). אבל אנו, באומץ לב ובנחישות מזכירים כאן מאפיינים שנראים לנו חשובים ומהותיים לוויקי כתה. 1. עבודה שיתופית ("קולוברציה" - Collaboration ) אולטימטיבית. כל אחד מקבוצת המשתמשים יכול לקרוא, לעדכן, ליזום הוספת מידע נוסף וכד', תוך כדי אינטראקציה עם האחרים סביב נושאים ממוקדים ומוגדרים היטב בתוכן הדפים.
    vor 15 Jahren von @apricot5
    (0)
     
     
  •  

    מיזם רב לשוני לחיצירת מילון ופשי שיתופי
    vor 15 Jahren von @apricot5
    (0)
     
     
  •  

    אתר ויקי חינם - wiki.co.il מאפשר לך להקים ולנהל ויקי עם אותה תוכנה של הויקיפדיה בחינם
    vor 15 Jahren von @apricot5
    (0)
     
     
  •  

    A wiki is a collection of Web pages designed to enable anyone with access to contribute or modify content, using a simplified markup language.[1][2] Wikis are often used to create collaborative websites and to power community websites. The collaborative encyclopedia Wikipedia is one of the best-known wikis.[2] Wikis are used in business to provide intranet and knowledge management systems. Ward Cunningham, the developer of the first wiki software, WikiWikiWeb, originally described it as "the simplest online database that could possibly work."[3]
    vor 15 Jahren von @apricot5
    (0)
     
     
  •  

     
    1
     

    יקי (מבוטא כ-"ווי-קי" או Wiki באנגלית) היא שיטה לבנייה פשוטה ומהירה של מאגרי מידע ואתרי אינטרנט, בהם התוכן נכתב ונערך על ידי כלל הגולשים. מקור המילה היא בשפה של ילידי הוואי שם פירושה "מהיר".[1] השוואת גרסאות בוויקיפדיה האנגלית בשם ויקי מכונים גם אתרים שנוצרו בגישה זו וכן תוכנות שבאמצעותן מפעילים אתרים כאלו. אתרים אלו מכונים גם Wiki Wiki Web (כפרפראזה על WWW - World Wide Web). האקדמיה ללשון העברית החליטה, בראשית מרץ 2006, כי אין לתרגם לעברית את המילה ויקי. ממציא הוויקי הוא וורד קנינגהם (Ward Cunningham) שיצר ב-1995 את אתר הוויקי הראשון - Ward's Wiki. שיטת הוויקי משמשת להקמת מיזמים שונים, בהם אנציקלופדיות (שהמפורסמת בהן היא ויקיפדיה) ומיזמים נוספים. הוויקי הגדול ביותר הוא אנציקלופדיית ויקיפדיה האנגלית, שהוקמה בינואר 2001, ויש בה יותר מ-2,400,000 ערכים אנציקלופדיים (נכון ליוני 2008). דוגמה נוספת לאתר ויקי גדול היא wiki.java.net, אתר שיתוף ידע למתכנתי שפת Java. הפילוסופיה שעומדת מאחורי אתרי תוכן הנוצרים בשיטת הוויקי כוללת מאפיינים רבים מתורת האנרכיזם שנוצרה באירופה במאה ה-19. מאפיינים אלו הם בעיקר ההנחה שאם מוסרות המגבלות המלאכותיות ונוצרת קבוצה של פרטים שווים וחופשיים לגמרי, החברים בתוכה יפעלו באופן חיובי, והקבוצה תהיה יעילה יותר מכזו שמפוקחת על ידי מספר קטן של "שליטים". בדומה לבלוג, התפתחה גם "תרבות ויקי" המאפיינת אנשים הכותבים באתרים אלו.
    vor 15 Jahren von @apricot5
    (0)
     
     
  •  

    קבוצת משמש - וויקי במסגרת לימודינו בקורס מידענות בתואר1 במחלקה לטכנולוגיות למערכות למידה, נתבקשנו ליצור קבוצה שתשתף מידע לאחר תיעוד, חיפוש ולמידה. הנושא שאנו נתבקשנו לבצע את הנ"ל הוא ווי-קי (WIKI)
    vor 15 Jahren von @apricot5
    (0)
     
     
  • ⟨⟨
  • 1
  • ⟩⟩